OSO DECOR

Amenajare_penthouse_Alexandra_negrea_FI_Design-OSO-Decor

Stilul Art Deco – Glamour presupune să îndrăznești să îl expui astfel încât toate elementele să fie în armonie vizuală perfectă iar spațiul să se simtă plin, dramatic și în același timp suficient decorat astfel încât să nu pară prea mult.
Când am văzut acest proiect la finalizare, am declarat instant că este “o amenajare de revistă”, în culori bogate, geometrii îndrăznețe și detalii decadente. Modelele simetrice în forme exuberante, oglinzile, accentele metalice, redau eleganța și un stil de design sofisticat, plin de farmec.

O amenajare despre care ne-am dorit să aflăm mai multe, așadar am invitat-o pe Alexandra Negrea, designer de interior în cadrul FI Design să ne poarte în culisele acestui proiect.

Bună, Alexandra. Mulțumim că ai acceptat invitația noastră.

R: Bună! Eu vă mulțumesc pentru ocazie!

Ne bucurăm să te avem alături.

R: Și eu mă bucur mult, chiar simt că relația pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor este un model de urmat și sunt încântată să povestim despre asta!

Am colaborat în multe proiecte împreună și nici unul nu a fost la fel cu celălalt. Cum reușești să te detașezi de proiect, astfel încât să reușești să livrezi amenajări unice, în stiluri diferite?

R: Pentru mine totul este despre atmosferă și despre modul în care te simți când pășești în acel spațiu, practic totul pornește de la feeling și restul elementelor doar participă la obținerea rezultatului dorit.

Tendințele pieței sunt un punct de pornire pentru tine sau reprezintă doar un reper?

R: Nu mă gândesc prea mult la trenduri, pentru că din fericire (sau din păcate) eu mă aflu în afara lor. În viziunea mea, un spațiu trebuie să fie timeless, să nu cunoască bariera trecerii timpului, din cauza asta aleg să construiesc proiecte eclectice, inspirate din zone diferite ale lumii și ale timpului.

În ce moment al discuției cu clientul decizi ce stil vei aborda?

R: Depinde mult de client și dacă acesta are o viziune clară asupra ce își dorește, dar după ce descopăr zona în care acesta se va simți confortabil îmi place să las și spațiul să „aibă un cuvânt de spus”. Știu că sună ciudat dar tind de multe ori să personific spațiile sau obiectele și să le dau valența de care au nevoie pentru a crea un spațiu unitar.

Cel mai recent proiect a primit foarte multe aprecieri. Cum a fost procesul în amenajarea penthouse-ului?

R: A fost printre cele mai frumoase parcursuri ale unui proiect și asta datorită beneficiarilor. Am avut libertate de exprimare, ba chiar atunci când i-am cunoscut prima dată, au venit la mine cu poze alese de pe profilul meu de instagram ca și inspirație, ceea ce m-a făcut să mă simt minunat, pentru că era clar că avem aceeași viziune.

Desigur că partea de implementare a fost foarte complexă, deoarce în proportie de 70%, mobilierul a fost realizat la comandă și asta implică multe detalii tehnice, dar mă bucur enorm să arăt randările și varianta finală și să văd că sunt identice.

Cum ai creat flow-ul încăperilor din casă, astfel încât să nu ieși din stilul ales?

R: Asta pornește din nou de la atmosferă. Practic toate elementele sunt alese pornind de la ideea de a utiliza spațiul cât mai bine, dar în același timp se mulează pe senzația/trăirea pe care o ai atunci când intri în apartament.

Cum ai diferențiat între ele dormitoarele?

R: În primul rând aș spune că diferă ca și utilitate, unul dintre ele funcționeză ca dormitor matrimonial și unul este dormitor de oaspeți.

Pentru dormitorul matrimonial am ales culori mai închise, pentru a crea o atmosfera mai relaxantă și misterioasă, redată prin nuanțe din paleta preferată de beneficiari.

Dormitorul de oaspeți servește și ca zonă de studiu, așadar am ales culori mai deschise pentru a spori gradul de concentrare și am iluminat camera în așa fel încât să poți avea suficientă lumină în zona de birou, dar să te poți bucura și de o atmosferă relaxată și difuză atunci când funcționează ca zonă de dormit.

Ce asemănări/diferențe există între băi?

R: În primul rând am ales placări ceramice similare. Am pornit de la ideea de mamură, în nuanțe atipice, știu că în general toată lumea utilizează marmura albă, dar mi-am dorit ceva care să fie spectaculos și să dăinuie în timp.

În al doilea rând am profitat de fiecare centimetru disponibil să creez zone de depozitare, acesta este un laitmotiv pentru mine. Desigur că cele două băi diferă ca și dimensiuni, așa încât m-am adaptat în funcție de ce îmi oferă spațiul, dar cred că am oferit clienților posibilitatea să își organizeze foarte bine toate obiectele necesare zonei de baie.

Paleta de culori este diferită și asta în funcție de restul spațiilor cu care comunică.

Spre exemplu baia matrimonială are intrarea din zona de hol, unde nuanțele sunt preponderent neutre, astfel încât am gândit și baia în aceleași nuanțe, pentru ca atunci când deschizi ușa să nu exite o discrepanță între cele două spații.

Apoi baia mică, care are intrarea din dormitorul matrimonial, astfel că am ales nuanțe complementare cu cele ale dormitorului, din aceleași considerente, de a avea un spațiu unitar și echilibrat.

Este livingul spațiul pe care te-ai focusat cel mai mult?

R: Zona de Living a fost într-adevăr un punct de pornire pentru întregul concept de amenjare, dar fiecare spațiu a avut parte de aceași atenție din partea mea. Băile spre exemplu au necesitat o atenție sporită și asta datorită faptului că dimensiunile nu sunt foarte mari și au existat multe grinzi și stâlpi pe care a trebuit să îi gândim în așa fel încât amenajarea să fie utilă și armonioasă.

Cum ai reușit să îmbini spațiul de gătit (bucătăria) cu restul amenajării?

R: Aceasta a fost realmente o provocare, cu atât mai mult cu cât zona de bucătărie se afla în contiunarea zonei de hol și întregul perete era traversat de o ”superbă” țeavă de gaz.

Aici am încercat să delimităm zonele, alegând materiale diferite pentru bucătărie și zona de depozitare din hol, dar să le construim în același timp într-un mod unitar în care să se îmbine perfect.

Zona de bucătărie este de fapt un open space care comunică cu zona de living și dining, motiv pentru care am încercat să ofer spațiului un fundal neutru aplicând aceeași nuanță de lavabil în întreaga zonă.

Am ales o paletă de culori pe care le regăsim în fiecare spațiu conex, verde și albastru, dar care sunt bineînțeles presărate cu alte textile și patternuri care să anime spațiul.

O altă provocare a fost multitudinea de stâlpi de rezistență, vizibili în apartament. Spre exemplu zona de dining putea fi poziționată doar deasupra unei astfel de grinzi, astfel încât să oferim atât bucătăriei cât și livingului spațiul necesar pentru mobilare. Aici am folosit 3 lustre atipice care îmbrățișează practic grinda de pe tavan și astfel am transformat acest aspect dintr-un dezavantaj într-un punct de focus spectaculos.

Ce a însemnat pentru tine acest proiect?

R: Acest proiect a fost unul de referință pentru mine, care mă face extrem de încrezătoare că se poate schimba fața designului de interior din România. Vreau să cred că reușim să oferim încredere clienților nostri astfel încât să ne ofere oportunitatea de a fi creativi iar astfel rezultatul final să fie în același timp exact ce au visat.

Pe această cale vreau să mulțumesc tuturor clienților care au crezut în mine, pentru că datorită lor am ajuns astăzi aici!

Felicitări încă o dată pentru acest “proiect de revistă” și mult success și creativitate pe viitor. Mulțumim pentru deschiderea și implicarea ta în această colaborare.

R: Mulțumesc din suflet pentru tot suportul vostru, deoarece OSO Decor a avut un aport enorm în această amenajare, de la profile decorative, la tapet și textile. Și sper să ajungem împreună în cât mai multe reviste!

Ne bucurăm că am făcut parte din acest proiect, pentru care am furnizat tapet BN Walls, perdele și draperii Prestigious Textiles, cornișe și rozete pentru tavan, plinte pentru pardoseală și profile decorative Orac Decor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.