OSO DECOR

Industria ospitalității este una dintre cele mai exigente, iar din perspectiva unui designer de interior, pare că fiecare detaliu contează. Proiectat la perfecțiune, oferind un decor rafinat, cu mobilier exclusiv, confortabil și o arhitectură modernă, Hotelul River**** din Luduș este unul dintre acele proiecte despre care merită să vorbești.

Când Ioana Butariu, o tânără ambițioasă, designer de interior, ne-a solicitat colaborarea în acest proiect, ne-am pus toată încrederea în conceptul și abordarea ei. Iar acum, că este finalizat, se cuvine să vă prezentăm câteva idei din spatele proiectului.

Și am convenit să facem acest lucru sub forma unui interviu, tocmai pentru a o cunoaște mai bine și pe cea care a combinat curajul de a prelua un proiect de o așa anvergură și a-l pune pe “harta” hotelurilor elegante din România și nu numai.

Bună Ioana și mulțumim că ai acceptat să avem împreună această discuție despre amenajarea Hotelului River din orașul Luduș.

Ioana: Buna, și multumesc pentru “invitație”.

Știm că este primul tău proiect de o așa amploare. Rezultatul este WOW. Te felicităm și vrem să aflăm mai multe despre tine și cum a fost să treci prin această experiență.

I: Mulțumesc mult! Apreciez feedback-ul vostru si sper ca aceasta să fie si părerea celor care le calcă pragul celor de Hotel River.

Îți amintești primul tău proiect de design interior? Poartă-ne puțin prin emoția acelei amenajări.

I: Hmm, primul proiect de design de interior cred că l-am făcut in anul 2010 in perioada facultății, în cadrul unei firme  cu specific design/machetare/design de produs. A fost cel putin challenging, eram incă studentă și nu cunoșteam prea bine ce presupune acest domeniu si cât este el de complex. Rezultatul nu a fost cel visat, dar a fost un punct bun de pornire și de învățare.

Care este stilul de amenajare pe care îl preferi și de ce?

I: Nu pot să spun ca am ajuns la maturitatea la care să am un stil de amenajare preferat, incă studiez și experimentez. Ce pot să spun este că mă simt confortabil cu amenajări cu o tentă clasică și elemente luxury, dar uneori simt nevoie să merg și spre ceva mai minimalist. Nu pot să neg faptul că sunt influentată și de ce se întamplă cu piața. 

Când ai acceptat să lucrezi la proiectul Hotel River, care ți s-a părut factorul cel mai important de abordat?

I: Cine se va caza în acest hotel? Ce nevoi va avea persoana respectivă? Cum sa fie o experientă cât mai bună din punct de vedere vizual și functional pentru el?

De la camere, recepție, la holuri, restaurante și cramă, unde crezi că ți-ai lăsat cel mai mult amprenta?

I: Cred că cel mai mult mă regăsesc în camere, fiind partea proiectului cu care am început, și cumva ele au dat tonul la ce a urmat după. Din fericire, am avut parte de clienți deschiși, care m-au lăsat să îmi pun în aplicare ideile.

Cum ai abordat fiecare spațiu și cum ai reușit să construiești flow-ul hotelului?

I: Recepția am vazut-o ca și punctul principal, de impact, al hotelului, primul contact pe care îl are clientul cu hotelul, așa că am propus materiale  mai puternice, cum e marmura Rainforest Green, furnirul de stejar, Onyx-ul Honey , dar am încercat să și încălzesc puțin aspectul spațiului folosind zona cu nuanțe mai deschise, care să fie în contrast cu aceste materiale puternice, ca de exemplu: perdele și draperii de culori deschise, pereți in culori neutre, și , un element care îmi place mie foarte mult, fototapetul.

Cafeneaua cred că este spațiul cel mai jucăuș, prin culori si texturi. Elementul preferat este peretele pe care am aplicat tapet și profile plate, rezultând un joc de culori și materiale.

Restaurantul am vrut să fie o zona mai neutră, care să se poată folosi și pentru servire a la carte, dar și pentru evenimente mai restranse. Am preluat elemente din zona de recepție, precum Rainforest Green si marmura din pardoseală.

Restaurantul al doilea a fost conceput cu un aer mai intim, o zona care să se folosească doar pentru evenimente restrânse, 100-140 persoane. Am adus și aici marmura verde din receptie, pe care am combinat-o cu mocheta, culori neutre, pereti texturați.

Elementele mele preferate din această încapere sunt scaunele si zona de profile de langă bar.

Holurile au fost ca o joacă, am știut de la început ce fel de texturi vreau, și care să fie zonele pe care să ne concentrăm. Mi-am dorit foarte mult ca și holurile să redea ideea de caldură, asa ca am folosit mult tapet iar pentru pardoseală am optat pe mocheta.

Camera a fost partea mea preferată,  acolo am putut să mă desfășor cu placări pe perete, tapet, diferite tipuri de textil și texturi.

Un galben auriu minunat se regăsește ca element comun în diferite spații. De la ce ai plecat atunci când ai ales cromatica acestui proiect?

I: Mi-am dorit foarte mult să creez un spațiu care să dainuie mult de acum incolo, care să exprime simplitate și elegantă, dar să conțină și câteva accente subtile care să dea viață spațiului.

După aceste criterii am ales cromatica spațiului.

Noi apreciem la tine dedicarea cu care te implici în proiectele tale și mai ales implicarea și ambiția pentru ca fiecare detaliu să iasă perfect. Ție cum ți s-a părut colaborarea cu OSO Decor?

I: Pot să spun că atunci cand încep o colaborare cu OSO Decor, mă aștept la seriozitate, profesionalism, și implicare. Sunteți genul de parteneri care îmi ințeleg micile fixații și mă ajută să găsesc soluții pentru toate ideile pe care le am.

Ce sfaturi ai avea pentru tinerii designeri sau arhitecți care citesc acest interviu?

I:  Să studieze cât mai mult, să fie curioși de tot ce îi înconjoară, și să se înarmeze cu răbdare.

Împărtășește ceva ce ai dori ca lumea să știe despre tine sau despre ideile tale.

I: Sunt de părere că pe lângă cunoștiințele pe care le ai ca designer de interior, este foarte important să ai și o conexiune bună cu clientul, să vă “potriviți”. Pentru mine, această relație este foarte importantă, pentru că sunt de parere că amenajarea unui spațiu  inseamnă să dai o parte din tine clientului.

Ce frumos! Îți mulțumim încă o dată pentru deschiderea ta de a participa la acest interviu. Sperăm să avem cât mai multe proiecte în care să colaborăm împreună pe viitor, să oferim cretivitate și calitate celor mai inedite amenajări.

I: Mulțumesc! Nu mă îndoiesc că așa va fi.

Mulțumim și noi, încă o dată, Ioana, pentru încrederea acordată în ceea ce privește acest proiect și abia așteptăm să ne bucurăm și de cele care vor urma, cu siguranță la fel de reușite.

OSO Decor a furnizat pentru acest proiect tapet decorativ Eijffinger pentru zona de hol de la parter, recepție, casa scării și restaurant. În camere s-a folosit tapet Sirpi, pentru holurile hotelului tapet de contract BN Walls și tapet Jannelli &Volpi pentru cafenea. Pentru un efect mai accentuat, în zona de recepție s-au aplicat profile Gaudi, precum și fototapet Wall&Deco.

Întreg hotelul a fost finisat folosind profile, cornișe și ancadramente din duropolimer, prin OSO Decor.

Ce mult ne-a plăcut proiectul de amenajare al Hotelului River din Luduș. Atât de mult încât deja am revenit acolo și alături de familie pentru un bine-meritat weekend de relaxare. Putem afirma că și din perspectiva unui oaspete ne-am bucurat de confort, o atmosferă plăcută și servicii impecabile.

Eleganța acestei amenajări a fost surprinsă până la cel mai mic detaliu, de Fotograf Fechete Ionuț. Mulțumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.